SEMPATIA

WHEN SCIENCE MEETS EMPATHY​Kouluttajat

Kouluttaminen on tulkkina toimimista eläimen ja ihmisen välillä ja koulutusosaamisen siirtäminen uudelle ihmiselle on ihmisen ja eläimen yhteisen kielen opettamista. Koulutuksen opettaminen muille ihmisille edellyttää vankkaa kokemusta koulutettavasta eläimestä, sen käytöksen ymmärtämistä ja eleiden tulkintaa. Ihmistuntemusta unohtamatta. On myös kyettävä löytämään oikea tapa soveltaa tietotaitoaan juuri kyseisen ihminen/eläin -parivaljakon kanssa työskentelyyn. Yksikään asiakas kun ei ole toisensa kopio.

​Minna Tallberg

Olen ennen kaikkea hevosten kouluttaja, vaikka koulutankin myös koiria, kissoja ja nautojakin. Motivaationi kouluttaa ihmisiä ymmärtämään enemmän eläinten kouluttamisesta on se, että ymmärsin itse verrattaen myöhään, miten paljon helpommalla sekä ihminen että eläin pääsevät, kun molemmilla on keinot ymmärtää toista. Olen harrastanut hevosia lapsesta asti ja opiskelen tälläkin hetkellä hevosalaa. Eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suoritin ensimmäisten joukossa vuonna 2010. Koulutan pääosin hevosia ja kirjoitan hevosalan lehtiin. . Luennoin Suomen Ratsastajainliiton Hevosen hyvinvointikiertueella v. 2015-16 ja olen erityisen kiinnostunut hevosen käyttäytymisestä, kouluratsastuksesta ja ongelmien ennaltaehkäisystä. Asun Sipoossa, mutta pidän luentoja ja käytännön kursseja ympäri Suomen niin oppilaitoksissa kuin hevosharrastajillekin.

Miia Kantinkoski

Olen ammatikseni opettanut ihmisiä kouluttamaan koiria jo 20 vuoden ajan. Erityisen mielenkiinnon kohteenani on ollut perheissä työskentely; erilaisten arjen haasteiden ratkominen sekä ihmisten, että lemmikkien elämänlaadun parantamiseksi.  Koirien koulutuksessa olen erikoistunut hajutyöskentelyn, henkilökohtaisten hyötykoirien (kuulo- ja tukikoirat) sekä aivan tavallisten kotikoirien kouluttamiseen. Olen ollut mukana kehittämässä eläintenkouluttajien ammattitutkintoa ja opetan alan oppilaitoksessa tulevia eläintenkouluttajia. Kasvatan pienimuotoisesti käyttölinjaisia kultaisianoutajia, joiden kanssa harrastan laajasti eri lajeja nenätyöskentelystä operantisti koulutettuun suojeluun. Asun Kirkkonummella, mutta työskentelen tarvittaessa ympäri Suomen.